Återhämtning – snabbtest kring stress

Hur har du det med din återhämtning efter en arbetsdag? Vilar du en stund och är därefter redo för din fritid, familjen, matlagningen eller vad som är viktigt på din lista. Du är också pigg nästa morgon – känner dig helt enkelt återhämtad.

För många är det tyvärr inte så det känns. Tillhör du dem som inte är nöjd med din återhämtning börja med att titta i vilka delar det fallerar.

Är det kanske i någon eller några delar där du:

  • har för stor mängd arbete, dvs helt enkelt för mycket att göra
  • du har ett känslomässigt krävande arbete
  • inte har möjlighet till pauser och återhämtning i och utanför arbetet
  • inte gör ett så bra och kvalitativt arbete som du vill

Den viktiga återhämtningen

Att sömnen är den viktigaste komponenten i återhämtning det tror jag alla känner till i dag men det handlar också om att varva ner efter arbetet. Ibland behöver vi bara ligga på soffan men ibland behöver vi ha en aktiv vila, göra något som skapar ro.

Vad gör du för att få din återhämtning i en stressad vardag?

Hur ser din bästa återhämtning ut?

Din återhämtning – en snabbtest

Sahlgrenska Akademin har tagit fram en  ett gratis självtest med snabb återkoppling. Du behöver heller inte registrera dig någonstans.

Får du en fingervisning om att du inte får den återhämtning du behöver? Ta det på allvar, att inte vara återhämtad och kanske tom ha sömnproblem är den snabbaste vägen till utmattning.

Till självskattningen https://skattaåterhämtning.se

Vad vill du göra med din energi

Stress är energi, om du hade positiv tillgång till den energin – vad skulle du göra då?

En spännande fråga är om du inte vore stressad och hade tillgång till den energin du lägger på stressen, vad skulle du göra då?

Känner du dig fast i stressen eller vet du inte vet hur du skall komma till dina mål? Kontakta mig för etta möte http://houseofwellness.se/kontakt/